Търсене

Начало Спорт „Стара сила“ от Старо селище е шампион на областта
„Стара сила“ от Старо селище е шампион на областта
03 June 2019

На стадиона в исперихското село Старо селище футболистите на местния „Стара сила“ сътвориха истински празник за 250-300 любители на футбола, дошли да наблюдават срещата от 25 кръг с гостуващия отбор на „Бели Лом“ /Дряновец/. А интересът бе голям, защото след срещата футболистите на домакините получиха купата и златните медали за шампион на областното първенство на ОС на БФС-Разград за 2018/2019 г. с 69 точки и голова разлика 65:11. /следващият го в класирането „Миньор“ Сеново е с 53 т. преди последния 26 кръг/.

03_06_2019_selski_1.jpg

Резултатите на „Стара сила“ са впечатляващи - до този мач, който бе от предпоследния кръг на първенството, отборът няма загуба.

03_06_2019_selski_2.jpg

Домакините победиха и този двубой с 2:1 гостите от „Бели лом“. Головете реализираха най- добрият футболист на мача, капитан и организатор на отбора - Дениз Чакър, който изравни резултата, след като гостите поведоха с 0:1 в 30-та минута, и неостаряващият голмайстор - 49-годишният Мустафа Сали, който изкова победата в 48-та минута. Мустафа Сали – тава е всъщност популярният в близкото минало футболист Мирослав Мирославов – Пердето, играл преди десетина години за култовия „Скрита сила“ /Мъдрево/, преди това за първодивизионните „Шумен“ и „Локомотив“ /София/, с които има 6 мача за купата на УЕФА.

След мача председателят на ОС на БФС Динчер Къров връчи купата на капитана и златните медали на всички футболисти, участвали в първенството, както и грамоти за развитието на футбола в областта на изявени футболисти: Гюрджан Сезеров /грамота за най-добър вратар/, Дениз Чакър /капитан, награден и с грамота/, Атанас Димитров, Гюрай Ахмедов, Мустафа Сали награден и с грамота за голмайстор на първенството/, Сезер Гялетов, Мюстеджеб Бекиров, Серген Северинов, Ахмед Ахмед, М. Мехмед, Али Али, А.Чакъров, Осман Исмаил, Сали Имам, Юсуф Белберов, Павел Николов, Неджати Идризов.

Медали и грамота получиха още спонсорът на отбора Мехмед Мухарем с неговата фирма ЕТ „Лейбер“ и треньорът Бехчет Бехчет.

При награждаването асистира известният в района Мехмед Ходжов – бивш футболист /вратар/, спортен журналист и кмет на с. Йонково, който бе сред гостите на мача.

Отборът бе награден със спортен екип от Белгин Шукри, председател на ДПС в община Исперих. Грамота за заслуги към развитието на футбола в областта получи и Иван Цонев от „Бели Лом“.

Здравко ДУШКОВ