Търсене

Начало Спорт Хамди Октай с бронзов медал в Украйна
Хамди Октай с бронзов медал в Украйна
03 June 2019

В град Измаил, Украйна, се състоя 4-ти международен турнир в памет на Виктор Дектров по свободна борба за деца, момчета, кадети и юноши. Участваха 255 състезатели от Украйна, Гърция, Молдова, Гагаузия и България. Представители на Разградска област бяха момчетата от СКБ „Лютви Ахмедов“, ученици от Спортното училище, водени от треньора Нермедин Якуб.

03_06_2019_uktaina.jpg

От разградските състезатели най-добре се представи Хамди Октай, кат. 52 кг. В оспорвани схватки с 16 противници, той извоюва победи над представителите на Украйна, Молдова и Гагаузия, загуби от домакинския състезател, но заслужи бронзовия медал на турнира.

Добре се представиха още Ерджан Кабилов, кат. 57 кг, който постигна 2 победи и се класира на 5-то място, Ерай Мустафа, кат. 52 кг, е с една победа.

След завършването на държавните шампионати при кадети и кадетки, от днес в Сливен започва подготвителен лагер за кадетките. Там ще се подготвя и разградската състезателката Фатме Таир, с треньор Дениз Хамид. През последните години тя спечели 6 медала. В Благоевград ще бъдат кадетите, също възпитаници на Дениз Хамид.

Предстои Европейско първенство, което ще се състои на 17-23 юни във Фаенца, Италия. Успешно представяне окачваме от разградските състезатели Ерджан Неджиб, Зелкиф Хайредин и кадетката Фатме Таир.


Юмер ФИКРИЕВ