Търсене

Начало Спорт Футболна академия „Лудогорец“ награди талантите си
Футболна академия „Лудогорец“ награди талантите си
03 June 2019

На специална церемония в края на миналата седмица бяха наградени най-големите таланти на Футболна академия „Лудогорец“. Общо седем индивидуални и четири отборни награди бяха раздадени на тържеството в НЧ „Развитие 1869“.

Формациите на 16-годишните и 18-годишните на „Лудогорец“ са най-добрите отбори на Академията за сезон 2018/2019 г.

03_06_2019_mladeji_9.jpg

Двете формации спечелиха златото в своите възрастови групи. По-малките са и зонални шампиони, а по-големите заслужиха привилегията да се състезават в Младежката Шампионска лига. С „Лудогорец U16“ работят старши треньорът Иво Градев, помощникът му Димитър Стойков и треньорът на вратарите Добромир Добрев. Участниците в Младежката Шампионска лига са водени от старши треньора Тодор Живондов, Дилян Георгиев е помощник и кондиционен треньор, а Виктор Георгиев е треньор на вратарите.

03_06_2019_mladeji_2.jpg

На тържеството бяха раздадени седем индивидуални приза. За най-добър вратар бе обявен Владимир Русанов от U18, за най-добър защитник Анастас Пемперски от U16, за най-добър полузащитник Росен Иванов от U16, за най-добър нападател Калоян Симеонов от U17. Другите три индивидуални награди бяха за най-добрия голмайстор, най-полезен състезател и най-перспективен. Заслужиха ги съответно Константин Димитров от U13, Петър Караангелов от U18 и Петър Кирев от U14.

03_06_2019_mladeji_1.jpg

Собствениците на ПФК „Лудогорец“ Кирил и Георги Домусчиеви наградиха с ръчни часовници всички футболисти от трите формации на Академията, играли на финал през сезона – U14, U16 и U18. Най-малките, водени от Емил Георгиев, останаха втори, но спечелиха първенството в зона „Варна“.

Гости на тържеството бяха кметът на Разград д-р Валентин Василев, областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на борда на директорите на „Лудогорец“ Теменуга Газдова, директорът „Спортна администрация“ в клуба Георги Караманджуков, председателят на Областния съвет на БФС Динчер Къров, старши експертът по физическо възпитание и спорт в РУО-Разград Николай Миланов и председателят на фен фракцията „Грийн фронт“ Светлан Иванов. Те връчиха наградите на призьорите в различните категории.

В концертната програма на тържеството участваха фолклорна формация към НЧ „Напредък“, ТФ „Феникс“ към ЦПЛР - Център за работа с деца и певците от класа по поп пеене в ЦПЛР - ЦРД Пламена Петрова и Васил Петров.