Търсене

Начало Спорт Елитният бразилски „Гояс“ се оглежда за Вандерсон
Елитният бразилски „Гояс“ се оглежда за Вандерсон
31 May 2019

Бразилският клуб „Гояс“ обмисля да привлече една от звездите на Лудогорец“ - Вандерсон, съобщават медии от латиноамериканската страна. Отборът е член на елита в страната - Серия „А“ и има високи цели за този сезон. Засега обаче плановете на бразилците не се получават, като анализът показва, че дефицитите им са предимно в нападение.


31_05_2019_vanderson.jpgПри изиграни шест мача от началото на сезона, отборът има три победи и три загуби и с голова разлика 6:6 е точно в средата на таблицата – на десето място. Очевидно е, че за да успее да изпълни амбициозните си цели, тимът ще трябва да привлече класни футболисти и халфът на разградчани се вписва в търсения профил. Освен него се проучват още десетина играчи във всички линии.

Гояс“ създаден през 1943 година, това е отборът на град Гояния, който е столица на щата Гояс в Централна Бразилия. Градът има население от 1 400 000 души, а стадионът на клуба е с капацитет 60 000 души.

Ако се стигне до трансфер, Вандерсон ще стане вторият футболист на разградчани, преминал в „Гояс“ след нападателя Жуниор Брандао, който е под наем в Бразилия до края на годината. Вандерсон е от пет години в Разград и записа много силни мачове в първенството и при участието в европейските клубни турнири.

В последните два мача на „Лудогорец“ Вандерсон не взе участие поради контузия, но за началото на лятната подготовка ще е готов. Договорът му с разградския клуб е до края на следващия сезон.

Къде нашега, къде наистина, можем да приемем, че с трансферът на играчи от Разград към елита на футболна Бразилия е нещо като опит на краставичар краставици да продаваш. При това успешен опит! Интересът към Вандерсон обаче, а преди това и към Брандао, никак не е случаен. Европейската шлифовка много се цени в Бразилия, опитът и успехите на „Лудогорец“ в евротурнирите също си казват думата, тъй че нищо чудно да последват други подобни сделки.