Търсене

Начало Спорт С тричасов турнир най-малките от „Вълци-Разград“ завършиха спортната година
С тричасов турнир най-малките от „Вълци-Разград“ завършиха спортната година
27 May 2019

Най-малките състезатели на баскетболна школа „Вълци-Разград“ завършиха спортната година. След цяла година упорит труд, тренировки и много забавление, състезателите от 1 и 2 клас откриха третия вътрешен турнир. Той се проведе на открито в ОУ „Васил Левски“, които за втори път бяха домакини на баскетболните прояви.

27_05_2019_valcheta.jpg

Слънчевото време и наградите за всички донесоха много настроение и състезателите със самочувствие демонстрираха наученото в щафетни игри и баскетболен мач. Този път децата от различните училища играха заедно, като целта не бе да се излъчи победител, а да се запознават по между си и да създават приятелства.

Състезанието започна с едноминутно мълчание в памет на големия баскетболен деец Росен Лицов. Децата изслушаха химните на България и „Св.Св.Кирил и Методий“, като дори пяха заедно. В рамките на игрите, организаторите бяха подготвили плодове за здравословен старт на деня, както и грамоти за успешно завършена първа година в школата и медали, с които бяха наградени всички участници.

„Мисията на „Вълци-Разград“ е да възроди баскетболната традиция и дни като този доказват, че децата на Разград обичат играта. Нашата задача е да ги научим и запалим“, споделиха организаторите. Те отново благодариха на всички, които помагат всичко това да бъде възможно – генералния спонсор на клуба „Лудогорско пиле“, „Амилум България“, „Антибиотик- Разград“, съмишлениците от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, Фондация „Америка за България“, както и всички други дарители, които със свои средства помогнаха за старта и реализацията на проекта.

Следващата проява на баскетболните „Вълци“ е на 1 юни по повод Деня на детето. От клуба обещават много забавления и канят всички деца да се запишат предварително във Фейсбук, като игрите ще бъдат в комбинация – дете с родител.