Търсене

Начало Спорт Хасан Севгин от Острово – вицешампион на страната
Хасан Севгин от Острово – вицешампион на страната
21 May 2019

На проведения в Горна Оряховица държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за деца участваха 315 състезатели от 57 клуба от цялата страна, между тях и борци от Острово, Исперих, Лозница, Кубрат и Езерче.

При тази голяма конкуренция борците от Лудогорието завоюваха една вицешампионска титла и две пети места.

22_05_2019_hasan.jpg

В кат. 35 кг Хасан Севгин от СКБ „Агросем“ - Острово, с президент Айдън Велиев и треньор Недред Али, в спор с 40 състезатели, след категорични победи над състезателите на Сливен, Ямбол, Димитровград и Гълъбово, на финала за шампионската титла след драматична схватка загуби от състезателя на Караманци, Кърджалийско, и стана вицешампион на България. Миналата година Хасан Севгин на същия шампионат в кат. 32 кг, извоюва бронзов медал. Възпитаниците на Недред Али – Али Мехмедов, Месут Билял, също имат победи, които не бяха достатъчни, за да се наредят след призьорите.

В Горна Оряховица добре се представиха и състезателите на Бехчет Хамид от СКБ „Осман Дуралиев“ /Исперих/. Сейко Бисеров, кат. 38 кг, извоюва престижното пето място.

От исперихчани победи постигнаха в своите теглови категории Рефан Ридван, Аксел Кадир и Фикрет Фикрет. От състезателите на Севджан Адем-Шапката /Лозница/ победа има и Окан Орхан.


Юмер ФИКРИЕВ