Търсене

Начало Спорт Разград отбеляза Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството
Разград отбеляза Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството
21 May 2019

На 20 май в Разград премина спортният празник „Ден на българския спорт и Световен ден на предизвикателството“. Организаторе на състоялата се в в двора на ОУ „В. Левски“ проява бе Община Разград със съдействието на ОУ "Васил Левски", НПГТ „Шандор Петьофи“, ОК за ФФВСТ, спортните клубове по баскетбол "Лудогорец" и „Вълци - Разград“, спортен клуб по волейбол „Лудогорец и спортен клуб по лека атлетика "Лудогорец".

22_05_2019_pred_1.jpg

В Разград празникът е с традиции, от година на година участниците се увеличават, за да достигнат сега до 350. Включиха се отбори по футбол, волейбол, баскетбол и лека атлетика от НПТГ „Шандор Петьофи“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ОУ „Левски“, ОУ „Никола Икономов“, ОУ „И.С.Тургенев“, ОУ „Н.Й.Вапцаров“, СКБ „Вълците“, ОУ „Отец Паисий“ и др.

22_05_2019_pred_2.jpg

Кметът на Разград, който откри проявата, поздрави всички треньори и учители по физическо възпитание и спорт за това, че са запалили децата да участват и ги учат да обичат спорта.

На събитието присъстваха още общински служители, съветници, представители на спортните клубове и школи, експерти, спортни педагози.

Община Разград осигури награди, за да бъдат стимулирани младите хора се стимулират да участват и да се популяризира спортът. Има купи за победителите в турнирите – някои вече бяха излъчени, но надпреварата продължава и днес. Предметни награди ще бъдат раздадени с томбола на участниците в лекоатлетическия крос днес от 16 часа в Градски парк, като награждаването ще се състои на Колодрума.