Търсене

Начало Спорт Малките „вълчици“ завършиха състезателната година с две победи
Малките „вълчици“ завършиха състезателната година с две победи
20 May 2019

С две победи завърши състезателната година за представителния отбор на СКБ „Вълци-Разград“ за момичетата до 10 години. В петък най-малките състезателки на баскетболния клуб изиграха последните си две срещи в баскетфеста на БФБ, зона „Добруджа“.

20_05_2019_valci__2.jpg

Домакин бе зала „Младост“ в Шумен, където „вълчиците“ се наложиха категорично над тима на „Преслав“ - Велики Преслав още в първата за деня среща. След кратка почивка, последва изключително оспорван мач срещу на „Вихър 2002“ - Вълчи дол. Четирите части на двубоя преминаха под знака на контраатаките, а резултатът се менеше кош за кош. Буквално в последната минута обаче отборът на „Вълци“ взе точки и съответно победата и в тази среща.

Въпреки че момичетата от Разград само от няколко месеца са на състезателния терен и във всички мачове играха срещу по-големи съперници, се представиха на високо ниво и потенциалът им не остана незабелязан. По време на награждаването в петък те получиха специална похвала от регионалния представител на Българската федерация по баскетбол за регион „Добруджа“ Стихомир Стоянов, който ги насърчи да продължават да тренират все така упорито. Дежурният представител поздрави за постигнатите резултати и треньорите на децата Пенко Велчев и Златина Здравкова, които също бяха окичени с медали.

И тези два мача бяха подкрепени от родителите на „вълчиците“, които оформиха най-силната агитка на скамейките на зала „Младост“.

Макар че официално първата състезателна година приключи, предизвикателствата за възпитаниците на клуба няма да спрат до тук. В два поредни съботни дни „Вълци-Разград“ ще организират нови баскетболни прояви за своите състезатели. На 25 май ще се проведе първата част на третия вътрешен турнир – тази за децата от 1 и 2 клас, трениращи в школата.

За 1 юни пък от клуба готвят Детски баскетболен празник за всички деца и родители. Участието в него ще е с предварително записване.

Мила КЮЛЮМОВА