shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Радан КЪНЕВ: Дошло е време България да тръгне отново по пътя на промяната
16 May 2019

„Време е да слезем от въртележката ГЕРБ – БСП, която се върти около оста Ахмед Доган. Време е дадем на хората с нашето мислене възможност за развитие, време е да дадем бъдеще на страната си и на тези избори единственото нещо, което можем да направим е една малка първа крачка в тази посока. Мисля, че е дошло време България да тръгне отново по пътя на промяната, а това няма как да стане освен с демократично център - дясно управление. Управление, което не е имитация на десница, която ни се пробутва в последните десет години. Първата крачка са европейските избори, защото не можем да допуснем, хората, които вкараха България в Европа да не представени в Европейския парламент“.

17_05_2019_radan_kanev_1.jpg

17_05_2019_radan_kanev_2.jpgТова заяви в сряда в Разград водачът на листата на обединение „Демократична България“ Радан Кънев. Той изрази убеждение, че „Демократична България“ ще има двама евродепутати, които няма да са хора на работа в Брюксел, а хора, които ще продължат да работят за дясното обединение.

Заедно с Кънев бе бившият лидер на СДС Мартин Димитров, който отбеляза, че Разград винаги е имал резултати над средните за демократичното дясно, което очаква да се случи и на евроизборите.

Предизборната среща се състоя в голямата конферентна зала на хотел „Централ“, която бе препълнена с хора. Всъщност за първи път от много години насам на едно място се събраха членове и симпатизанти на партиите от целия десен политически спектър. Тук бяха представители на основните партии в обединението „Демократична България“ - ДСБ, „Да, България“ и Зелено движение. Направи впечатление, че в залата беше и ръководството на СДС в Лудогорието, което очевидно не признава решението на централата синята партия да се коалира с ГЕРБ, както и емблематични за града и региона седесари.

Димитър КИРИЛОВ