Търсене

Начало Спорт Младите огнеборци от училище „Н.Икономов“ пак са областни шампиони
Младите огнеборци от училище „Н.Икономов“ пак са областни шампиони
16 May 2019

Осем ученически отбора „Млад огнеборец“ от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения в ХX областни състезания на младежките противопожарни отряди.

Надпреварата се състоя вчера на спортна база „Гнездо на орли“ и бе организирана от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалния клуб по пожароприложен спорт и Регионалното управление на образованието.

17_05_2019_ogneborec_1.jpg

Състезанието, в което участие взеха 80 млади огнеборци, бе уважено от заместник- областния управител Евгени Драганов и началника на РУО Ангел Петков.

17_05_2019_ogneborec_3.jpg

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих, два от община Разград и по един от общините Завет, Кубрат, Лозница и Цар Калоян. Освен бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Не за първи път първо място спечели отборът на ОУ „Никола Икономов“ – Разград с комплексен сбор точки 1012. Тимът, който ще представя Разградска област на републиканското състезание през септември, грабна и преходната купа на общински първенец.

На второ място се класира отборът на ОУ „Васил Априлов“ – Исперих, който събра 995 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от СУ „Христо Ботев“ – Цар Калоян с 977 точки. За призьорите бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти.