Търсене

Начало Спорт Кирил ДОМУСЧИЕВ: Толкова сме напред от другите, че и като вървим назад, не могат да ни стигнат
Кирил ДОМУСЧИЕВ: Толкова сме напред от другите, че и като вървим назад, не могат да ни стигнат
16 May 2019

„Лудогорец“ е много по-напред от другите отбори в Първа лига и скоро не може да бъде достигнат“. Това каза собственикът на клуба Кирил Домусчиев, по време на финала при ветераните между „Витоша“ /Бистрица/ и „Лудогорец“. За тима от Бистрица игра премиерът Бойко Борисов.
17_05_2019_lud.jpg

17_05_2019_domuschiev.jpg„По-скоро ние сме напред пред другите. Колкото и да вървим назад, те още не могат да ни стигнат“, заяви Домусчиев. „Равенството с ЦСКА в последния кръг е крачка напред, но малка. Сериозна крачка към титлата щеше да бъде победа. Затова първенството ни е интересно и е по-гледаемо от чуждестранните първенства“.

Утре от 18 часа разградчани приемат „Левски“ в мач от 34-ия кръг в Първа лига. „Лудогорец“ води с три точки пред ЦСКА, а до края на сезона остават три кръга.

„Не мога да кажа, че съм доволен от играта в последните няколко месеца. В мача с „Левски“ обаче всички трябва да дадат максимума от себе си. По-възрастните трябва да покажат, че класата е вечна, а по-младите да докажат, че има причина да са при нас. Не знам откъде идва този спад при нас, не мога и аз още да си го обясня. Видно е, че имаме и силни мачове, и слаби мачове. Видно е, че отборът е позастарял, сред най-възрастните отбори в топ 10 в Европа сме“, каза още Домусчиев.

Собственикът на шампионите изрази надежда по-опитните играчи да помогнат на по-младите да започнат да играят по-важна роля в състава.

Домусчиев потвърди, че категорично Стойчо Стоев остава начело на седемкратните шампиони. „Той пое риска да поеме отбора, когато е в криза. Нито е работил по селекция, затова ще остане и ще работи по новата селекция и окомплектоването на отбора. По тези неща трябва да го съдим“.