shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Разградчани излизат днес на Световно ученическо първенство
13 May 2019

Световно ученическо първенство по лека атлетика започва днес и ще продължи до 19 май 2019 година в град Сплит, Хърватия. За осми пореден път представители от Разград ще участват в първенството. Двамата младежи от нашия град, които ще се състезават, са Владислав Димитров и Мехмед Мехмед, които в момента са възпитаници на НПТГ „Шандор Петьофи“.

13_05_2019_svetovno_1.jpg

Треньор на селектирания отбор е разградчанинът Красен Цонев.

Миналата седмица кметът на Разград Валентин Василев подари на рзградчаните знаме с герба на общината, което да развеят и да им напомня, че имат подкрепата на съгражданите си. Той пожела на всички успех, посъветва ги да не си поставят граници и ги поздрави за труда, който са вложили в подготовката за състезанието.

Експертът от Регионалното управление на образованието Николай Миланов, който ще бъде водач на делегацията в Хърватия, благодари на Общината и на кмета за това, че за поредна година подкрепят финансово участието на лекоатлети от Разград. Той посочи, че делегацията от България ще бъде общо от 24 човека, а заместник-ръководител ще бъде директорът на ОУ „В. Левски“ Диана Първанова.

Училищният отбор на юношите ще бъде представен от участници основно от Варна, а на девойките - от Харманли.