Търсене

Начало Спорт Цесекарите се надъхват, готвят „червен ад“ за „Лудогорец“ на Армията
Цесекарите се надъхват, готвят „червен ад“ за „Лудогорец“ на Армията
08 May 2019

Ръководството на ЦСКА-София пусна в продажба билети на символичната цена от 6 лева /и дори безплатни билети за деца/ за мача с „Лудогорец“ в събота от 20.15 часа на стадион „Българска армия“. С това почна и голямото надъхване, последвало от дежурните в такива случаи закани за „червен ад“ за „Лудогорец“ на армията.

08_03_2019_cska_1.jpg

Разбира се, това едва ли ще стресне футболистите на разградския тим, които, както видяхме преди няколко седмици в мача срещу „Левски“ в столицата дори играят по-мотивирано, когато имат срещу себе си голяма и агресивно настроена противникова публика.

08_03_2019_cska_2.jpg

Факт е обаче, че след грешната стъпка в последния кръг в Стара Загора, където разградчани изпуснаха трите точки и едва се добраха до равенство с „Берое“, „червените“ се доближиха само на три точки от шампиона „Лудогорец“ и се върнаха в борбата за титлата.

Разградчани имат доста тежка програма до края на сезона – след гостуването тази събота на ЦСКА, предстои да посрещнат „Левски“, след това играят срещу „Ботев“ в Пловдив и в последния кръг посрещат „Черно море“. Грешка срещу всеки един от тези съперници може да се окаже препятствие за спечелването на осма поредна титла, затова дори равенство в тези мачове може да има цената на провал.

На първо време е задължителна победа срещу ЦСКА – нещо, което до миналия сезон си изглеждаше напълно рутинно и обичайно за разградчани. Поне статистиката досега го показва – от играни в първенството до този момент 23 мача „Лудогорец“ е губил само веднъж, печелил е 13 пъти и девет мача са завършили наравно. Головата разлика е 31:11 в полза на разградчани. Не е толкова трудно тази добра статистика да бъде продължена – безспорно е, че съставът на ЦСКА няма класата на „Лудогорец“, въпросът е дали няма проблеми с мотивацията и психологическата нагласа на разградските футболисти – нещо, за което намекна след последния кръг треньорът Стойчо Стоев.

От вчера възникнаха и нови въпроси около първенството, след като „Верея“ бе отстранен заради съмнения за уредени мачове. Ще настъпят ли промени в класирането в Първа лига след изхвърлянето на „Верея“ - този въпрос ни зададоха футболни запалянковци у нас, най-вече привърженици на борещите се за титлата „Лудогорец“ и ЦСКА.

„Класирането не се променя. Запазват се точките, които „Верея“ е спечелил през сезона, а до края на съперниците на клуба ще бъдат присъждани победи с по 3:0“, обясниха от БФС.

„Верея“ беше един от отборите, срещу които разградчани се препънаха, завършвайки 0:0 на 15 февруари. Ако беше последвало нулиране на резултатите на тима от Стара Загора, тогава „Лудогорец“ щеше да бъде облагодетелстван и да увеличи преднината си пред ЦСКА, това обаче няма да се случи.

След изваждането на „Верея“ от играта полза ще има единствено софийският „Септември“. Столичани трябваше да играят срещу изхвърления от елита тим в бараж за местата от 11-то до 14-о. При това положение „Септември“ печели служебно с по 3:0 двете срещи.