Търсене

Начало Политика Учредиха местна организация на „Да, България“ в Разград
Учредиха местна организация на „Да, България“ в Разград
03 May 2019

Учредително събрание за изграждане на местна организация проведе снощи в Разград политическа партия „Движение Да, България“. Освен учредители, в конферентната зала на хотел „Централ“ присъстваха организационният секретар на партията Надежда Йорданова, регионалният координатор за Северна и Централна България Младен Минков и симпатизанти на формацията.

03_05_2019_dabg.jpg

Събранието започна с обсъждане на целите и приоритетите на местната организация. Дневният ред включваше още определяне на членове на Изпълнителния съвет на „Да, България“ и партиен ковчежник. До редакционното приключване на броя още не беше избран председателят на местната структура. Очакваше се това да е Огнян Обрешков, който досега бе неформален лидер на „Да, България“ в района.

На пресконференция преди събранието бе уточнено, че това е поредният регион в страната, в който ПП „Движение Да, България“ изгражда по график своите местни структури от учредяването си през 2017 година. Всъщност Разград има солидно представителство на централно ниво в партията. Председателят на Националния предизборен щаб и член на Националния изпълнителен съвет на движението Антоанета Цонева е наша съгражданка, дъщеря е на бившия директор на СОУ „Христо Ботев“ Димитър Митев.