Търсене

Начало Спорт Борците на Разград вицешампиони на България при кадетите
Борците на Разград вицешампиони на България при кадетите
03 May 2019

В Сливен се състоя държавен лично-отборен шампионат по борба за възрастовата група кадети /15-16-годишни/. На проявата участваха 181 състезатели от 41 клуба от България. От областта се представиха младите състезатели от Разград, Лозница и Острово. В тази голяма конкуренция състезателите от СКБ „Лютви Ахмедов“ -Разград, ученици от Спортното училище, водени от треньорите Дениз Хамид и Нермедин Якуб, спечелиха 4 медала и 3 престижни места в отделните теглови категории.

03_05_2019_sliven-03.05.jpg

В отборното класиране са вицеотборни шампиони на България, по равен брой точки с Димитровград - 105.

За този успех дял имат състезателите Хюсеин Динчер и Ерджан Джанер, които станаха вицешампиони, Сали Мехмедов, Зелкиф Хайредин – грабнаха бронзовите медали в своите теглови категории. Наргин Ахмед, Селяйдин Хасан и Ергин Муса се класираха на престижните 5-ти места в своите категории.

Двама от състезателите от Лозница, водени от Севджан Адем - Шапката, се представиха добре, с 2 победи е Гьокдениз Салимов, с 1 победа е Ахмед Мусов.

Хълми Шукри от Острово, с треньор Недред Али, е с 1 победа, но това не беше достатъчно за класиране на престижни места.

През следващите месеци на най-добрите състезатели в тази възраст им предстои Европейско първенство в Италия и Световен шампионат в София. Националните треньори на България за тази възраст вероятно ще разчитат на някои от тези силни състезатели от Разград.


Юмер ФИКРИЕВ