Търсене

Начало Спорт „Лудогорец“ си взема обратно Светослав Ковачев
„Лудогорец“ си взема обратно Светослав Ковачев
03 May 2019

„Лудогорец“ няма да преотстъпва повече крилото Светослав Ковачев. 21-годишният футболист в момента е под наем в „Дунав“ /Русе/. Той прави силен сезон, като в 27 мача вкара 7 гола, записа и няколко асистенции. Решението на спортно-техническото ръководство на разградчани е да залага вече на футболиста от собствената си школа. За тази цел той ще остане в тима, като ще започне подготовка в началото на юни.


03_05_2019_kova4ev.jpg„Лудогорец“ има още няколко предостъпени футболисти. Защитникът Венцислав Керчев е в „Ботев“ /Враца/ и също ще се върне в „Лудогорец“, но е възможно отново да бъде даден под наем. Трима чужденци в момента са преотстъпени до края на календарната 2019 година. В казахстанския „Ордабаси“ са Жоао Паоло и Мей Махлангу, а Жуниор Брандау е в първодивизионния бразилски „Гояс“.

От новия сезон вече е сигурно, че в Разград ще се подвизава и Мавис Чибота от „Бней Йехуда“. През изминалия уикенд той вкара при равенството 2:2 на „Бней Йехуда“ с „Макаби Хайфа“. Чибота откри резултата в 7-ата минута след самостоятелен пробив и плътен удар, който направи безпомощен стража на гостите. Това беше гол номер 11 за африканеца от старта на кампанията.