Търсене

Начало Спорт Стойчо СТОЕВ: Трудно ще е срещу „Берое“, те са в подем...
Стойчо СТОЕВ: Трудно ще е срещу „Берое“, те са в подем...
03 May 2019

Г-н Стоев, какво очаквате от мача с „Берое“?

След неудачите в последния ни мач - с „Черно море“, очевидно е, че нещата трябва да се променят. В положителна насока, тъй като малко или много се натрупа напрежение в отбора. Трябва да се представим на ниво. Хубаво е, че самите футболисти осъзнават след мача с „Черно море“, че трябва да има промяна във визията ни за много неща. Надявам се да се получи срещу „Берое“ в петък.


03_05_2019_stoev.jpgЗапознат ли сте с класата на „Берое“ и моментното състояние на тима?

Естествено. Следя мачовете им. В момента „Берое“ е в подем. Играе добър футбол. От психологическа гледна точка „Берое“ се намира в едно много добро състояние. Играе за самия футбол. За доброто си представяне, защото ситуацията в момента е такава, че няма как „Берое“ да играе за нещо повече. Когато един отбор е освободен от големи очаквания, обикновено се представя на високо ниво.


Психологически „Лудогорец“ възстановен ли е след загубата на „Тича“?

Не бих могъл да дам точен отговор. Наистина след двубоя с „Черно море“ нещата в психологически план не бяха чак толкова добри. Но работим и се стремим този проблем да се реши. Хубавото, че се вижда, че отборът иска да преодолее това, което се случи. Надявам се да го покаже на терена.

03_05_2019_beroe-02.jpg

Като че ли „Лудогорец“ няма право на подобни грешки до края?

Да. Поглеждайки мачовете, които ни предстоят, не би трябвало да правим такива грешки. Сами си правим трудно първенството. Но сега е моментът един класен отбор да покаже, че наистина е класен.


Какво според вас не достига на „Лудогорец“ в последните мачове да покаже играта, която всички очакват?

Комплексни са нещата. Не бих искал да ги коментирам. Важното е, че трябва да излезем от тази ситуация. Осъзнаваме, че тя е напрегната. Човек трябва да покаже и характер, освен това, което притежава като спортно-технически умения.


Следите ли детайлно резултатите на другите отбори в първата шестица?

Да, разбира се. Следя ги. Мачовете намаляват, напрежението се увеличава. Напрежението е основно при нас и ЦСКА-София, защото ние се борим за шампионската титла. На нас, треньорите, работата ни е да следим конкурентите.


Пет точки аванс - пет кръга преди края на първенството. Малко или много е това?

И малко, и много. Ако отборът се представя на ниво и се стреми във всеки мач да показва потенциала, който има, това е добра преднина. Ако е колеблив в изявите си, нормално е тези пет точки да не са голяма разлика. Но всичко зависи от нас.