Търсене

Начало Спорт Състезатели на СК „Гладиатор“ взеха пет медала от държавното
Състезатели на СК „Гладиатор“ взеха пет медала от държавното
24 April 2019

С пет медала от 21-ото издание на фитнес уикенда в Международен панаир Пловдив се завърнаха състезателите на СК „Гладиатор“- Разград.

Надпреварата, която се състоя в събота и неделя, е едно от най-мащабните за годината събития у нас в света на фитнеса, бодибилдинга и културизма.

24_04_2019_kulturizam.jpg

Само в първия ден от зрелищния спортен маратон - турнир „Пловдив“, който е квалификация за европейското и балканското първенство за мъже и жени, се пуснаха 200 участници от цялата страна. Тук СК „Гладиатор“ бе представен от седем състезатели, като най-добър резултат записа Иван Зехирев – в категория „мъже бодибилдинг до 70 кг“ той се класира на второ място.

На крачка от медала остана Димитрина Георгиева, която на „фитнес бикини до 160 см“ се нареди четвърта.

По-голямата част от успехите за състезателите ни дойдоха в неделя от Държавното първенство за деца, юноши, младежи и девойки, в което участниците бяха близо 90, осем от които от разградския клуб.

Сребро на сметката на СК „Гладиатор“ записа Максимилиан Петров, който се съревновава в категория „физик над 178 см“. За съжаление малко точки не достигнаха на Радослав Тодоров да се качи на почетната стълбичка и в същата категория той остана четвърти.

При младежите, но до 178 см, бронзов медал на гладиаторите донесе Петър Шарбанов.

Останалите два медала за клуба спечелиха участниците ни по културизъм за младежи до 21 години. Иван Зехирев се пусна в категория до 75 кг и отново взе сребро, а при по-тежките състезатели – тези над 75 кг, също втори стана Стоян Станков.

Макар и последни, но в шестиците успяха да се класират Младен Досев и Димитрина Георгиева. 15-годишният младеж се представи в кат. до 70 кг за участниците до 18 г., а

Димитрина - при девойките до 166 см.

Главен съдия на двете състезания бе председателят на СК „Гладиатор“ мс Георги Георгиев, който от тази година оглавява е и председател на съдийската комисия към Българска бодибилдинг и фитнес федерация. В десетчленния наряд също имаше представител от Разградска област – Мишо Колев от Кубрат.

Мила КЮЛЮМОВА