Търсене

Начало Спорт Кубратчани спечелиха голямата купа на Мемориал „Веселин Стойчев - Фанто“
Кубратчани спечелиха голямата купа на Мемориал „Веселин Стойчев - Фанто“
24 April 2019

В Кубрат се проведе второто издание на турнира по хандбал Мемориал "Веселин Стойчев - Фанто" за момчета до 11 години. Фанто е емблематичен кубратски хандбалист, положил началото на тази игра в Кубрат, живял през периода 1952-2015 г. Организатори на проявата бяха община Кубрат и ХК "Кубрат". На нея присъства и семейството на Фанто - жена, дъщеря и син, който е също известен хандбален специалист.

24_04_2019_hand.jpg

Турнирът бе открит от директора на Дирекция "Специализирана администрация" към община Кубрат Стефан Калинов. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Фанто и на останалите починали хандбалисти на града.

Участваха 6 отбора от страната - "Раховец" /Горна Оряховица/, "Мартен", "Добрич", "Калиакра" /Каварна/ и два кубратски състава - момчета и момичета. Те бяха разпределени в две предварителни групи. В своята група "Кубрат 1" постигна две категорични победи. Във финалната среща той се наложи над "Раховец" с 23:7 и безапелационно спечели първото място в турнира, а с това и голямата купа. Треньор на отбора е Йордан Джипов.

За най-добър играч на турнира бе определен Пламен Катрев от "Раховец", вратар - Симон Атанасов от "Кубрат 1" и голмайстор с 43 гола - Есра Хасан от "Кубрат 2".

Светломир КИРОВ