Търсене

Начало Спорт „Лудогорец“ търси попълнения от Холандия
„Лудогорец“ търси попълнения от Холандия
24 April 2019

„Лудогорец“ се е насочил към холандския пазар, стана ясно от публикации н тамошната и в българската спортно преса. За целта двама от скаутите на клуба - Алекси Желязков и Иван Цветков, са в Ниската земя, където са изгледали десетки двубои от първа и втора лига и вече са набелязали футболисти за привличане. Харесаните играчи са били наблюдавани по няколко пъти и са разучени в детайли, за да могат да паснат веднага към стила на „орлите“.


24_04_2019_fut_2.jpgЖелязков и Цветков станаха част от реорганизираното скаутско звено на разградчани. Първият дълго време бе асистент на Димитър Димитров-Херо и Ивайло Петев. Цветков пък бе привлечен именно заради контактите си в Холандия, където премина доста голяма част от кариерата му. Той игра в тази страна от 1998 до 2008 година, като носи екипите на „Хееренвеен“, „Веендам“, „Цволе“, „Хелмонд“ и „Спарта Ротердам“.

През лятото „Лудогорец“ ще е активен на трансферния пазар. Разградчани ще привлекат поне половин дузина нови футболисти, с което ще освежат сериозно кръвта на отбора.

24_04_2019_fut_4.jpg

Със сигурност привличането на бек и крило ще е приоритет на „Лудогорец“ за лятната селекция и по неофициална информация играчи на тези позиции са набелязани от скаутите в Холандия.

24_04_2019_fut_3.jpgАко в Разград нови попълнения от Холандия, това няма да е прецедент. И досега най-добрите футболисти на „орлите“, освен от Бразилия, са идвали от Холандия. Един от скъпо продадените миналия сезон футболисти на „Лудогорец“ - Върджил Мисиджан, който премина в германския „Нюрнберг“ срещу 5 милиона евро, дойде тъкмо от Нидерланция, където бе играл за „Вилем II и „Валвайк“. Крилото Джоди Лукоки също е продукт на великата холандска школа – бил е юноша на „Аякс“, след което записа игра за „Камбуур“ и „Цволе“ преди да дойде в Разград.

24_04_2019_fut_1.jpgВ „Лудогорец“ през 2014 година игра и един невероятно талантлив, но доста буен и недисциплиниран холандец, като Йерун Луму. Феновете го запомниха с един фамозен гол с глава срещу ЦСКА, с който на практика разградчани си осигуриха третата шампионска титла. След „Лудогорец“ игра в първодивизионния холандски „Хееренвеен“, а сега е в „Дордрехт“ в ерсте лигата.

„Орлите“ вече имат едно сигурно попълнение, при това твърде класно. Това е нападателят Мавис Чибота. Той бе купен през зимата, но доиграва сезона в израелския „Бней Йехуда“. През този сезон 22-годишният конгоанец има 27 мача, в които е отбелязал 10 гола.

 

 

*Един от най-добрите футболисти на „Лудогорец“ /и от най-скъпо продадените!/ бе продукт тъкмо на холандската футболна школа – Върджил Мисиджан, който сега играе в Бундеслигата.

*Рапърът Бургзорг игра малко, но все пак вкара два гола за разградчани

*Луму беше изключително талантлив, но скаран с дисциплината

*Лукоки - най-бързият футболист у нас, е продукт на холандската школа