Търсене

Начало Култура Димитър Атанасов от Кубрат с награда от национална изложба
Димитър Атанасов от Кубрат с награда от национална изложба
08 April 2019

На 1 април бе открита 44-та Национална изложба на карикатурата на „Шипка“ 6 в София. Изложени са 286 карикатури на 42 автори от цялата страна. Сред тях са и всичките 7 творби на хумориста и сатирика Димитър Атанасов от Кубрат. От 10 номинирани, той спечели наградата на в. „Дума“ - диплом и парична сума.


08_04_2019_mitko.jpgЗа първи път от доста време има и пластики. Голямата награда на СБХ /пластика „Перо“/ получи Валентин Георгиев от Русе - редовен участник в Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат, носител на първа награда и на наградата на името на Велко Велков. Наградата на секция „Карикатура“ към Съюза /пластика „Мишена“/ взе Майя Чолакова - друг участник в конкурсите в Кубрат. Призът на Столична община на името на незабравимия Доньо Донев грабна Галина Павлова, а наградата „Хриле и копита“ за карикатура на ловно-рибарска тематика отиде при Георги Чалъков - Чалъчето.

Изложбата бе открита от председателя на секция „Карикатура“ към СБХ Ивайло Цветков - още един познат участник от кубратските конкурси.


Светломир КИРОВ