Търсене

Начало Култура Поетесата Мирела Иванова гостува в Разград
Поетесата Мирела Иванова гостува в Разград
17 March 2019

Известната българска поетеса и драматург в Народен театър „Иван Вазов“ Мирела Иванова гостува в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Последната ѝ стихосбирка „СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии“, която беше издадена от издателска къща „Хермес“, стана любима на българските читатели и получи три големи награди – Литературната награда на София, Наградата на НДК и литературен клуб „Перото“ и наградата „Николай Кънчев“.


18__03_2019_poetesa.jpgС тази „нетипична стихосбирка за модерната жена“, както самата авторка я определя, Мирела Иванова се срещна с разградската четяща публика. Тя е не за първи път гост на библиотеката и както отбеляза в своето експозе водещият на срещата Димитър Петров: „Разград познава и обича Мирела Иванова“.

В началото на срещата поетесата изнесе рецитал по стихове от книгата, а след това отговори на много въпроси на публиката, сред която бяха много поети и писатели от града, както и ценители, почитатели и приятели на поетесата.

В приятелска и задушевна атмосфера, тя сподели, че книгата ѝ е своеобразна равносметка.

С присъщата си чаровна усмивка Мирела Иванова предаде своя оптимизъм на притихналата зала: „Усмихвайте се и не бъдете тъжни“, така както преди много години ѝ го завещава великата Багряна. Тя разказа за запознанството си с поетесата, също и за своя учител и наставник в писането Радой Ралин. Отговори на въпроси за познанството си с Виктор Пасков и Георги Константинов, който я е открил като млада потеса и й е дал път в това поприще.

Срещата завърши с цветя, автографи и благодарност за прекрасните емоции, които подари Мирела Иванова на своите почитатели.