Търсене

Начало Новини Съдът остави в ареста задържаните за наркооранжерията
Съдът остави в ареста задържаните за наркооранжерията
01 March 2019

Разградският окръжен съд уважи исканията на Окръжна прокуратура и остави в ареста петимата обвиняеми, съпричастни към промишленото отглеждане на марихуана в наркооранжерия, базирана в помещение на бившия завод „Диамант“.

Съдебните заседания по мерките за неотклонение започнаха в сряда в 13.30 часа и продължиха до късно вечерта.


01_03_2019_miarka_3.jpg01_03_2019_miarka_4.jpgСлед като се запознаха подробно със събраните до момента доказателства, магистратите решиха, че са налице основания за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо всеки от петимата мъже.

Така, с определения на съда, зад решетките засега остават тримата разградчани – Иван Иванов /23 г./, Мирослав Костадинов /31 г./ и Сунай Алиев /38 г/, както и Пламен Колев /34 г./ от Сливен и Пламен Ковачев /32 г./ от село Казашко, Варненско.

Делата им се гледаха поотделно, като обвиняемите бяха водени в залата един по един. Повечето от тях използваха качулките на дрехите си, за да не бъдат снимани, най-младият от петимата обаче не само че не направи опит да скрие лицето си, а дори показа среден пръст на фотообективите.

01_03_2019_miarka_1.jpg01_03_2019_miarka_2.jpgПрипомняме, че професионално оборудваната наркооранжерия беше разбита от полицията в неделя вечерта след няколко месеца работа на криминалистите. В помещението, което е било наето посредством официално регистрирана фирма, бяха намерени девет саксии с канабис, достигнали зрелост, както и 500 грама марихуана, подготвена на продажба. Криминално проявените пласирали отглежданата дрога и в чужбина.

Целта на организаторите е била да затворят производствения цикъл – от засяването на семената до продажбата на готовата марихуана. За да не се разнася специфичната миризма на конопа, стените и прозорците са били изолирани с фибран и опаковани с плътни найлони,

съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването бяха извършени претърсвания в пет имота и в два автомобила в Разград и други населени места. При лични обиски на съпричастните към престъплението бяха намерени и иззети множество оръжия, в това число боен пистолет със заличени номера, пневматична пушка и картечен пистолет с патрони.

Полицията конфискува още електронна везна, семена, гриндер, мобилни телефони, компютри и флашки, 5000 лева, 10,2 грама канабис и стотици пликчета за разпределяне на дрогата в дози.

Определенията на Разградския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Мила КЮЛЮМОВА