shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Над 30 художници ще участват в Есенния салон
07 November 2018

След 5-6-годишна пауза, Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ отново приютява под един покрив творчеството на всички художници от Разград и региона. В понеделник, 12 ноември, от 17.30 часа в голямата западна зала на първия етаж ще бъде открита традиционната Обща изложба на Съюза на българските художници - Представителство Разград, която е озаглавена „Есенен салон“.

07_11_2018_izlojba.jpg07_11_2018_izlojba1.jpg

В последните години изложбата бе експонирана в залата на отдел „Изкуство“ на РБ „Проф. Боян Пенев“. На събранието на представителството на СБХ обаче е решено, че естественото място на прояви от такъв мащаб е галерията, която е една от най-модерните в страната и освен от жителите на града и областта, е посещавана и от гостите на града, включително и от чужбина.

До вчера над 30 художници от Разград и областта бяха предоставили общо повече от 90 живописни платна и малки пластики. След редакционното приключване на материала бе извършено и журирането и точният брой на работите, които ще бъдат експонирани, ще съобщим след откриването на изложбата.

Директорът на ХГ „Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров отбеляза, че с Есенния салон се прави първа стъпка към възстановяването на старите традиции. Преди години освен есенна, е имало и пролетна обща изложба, както и коледна изложба – базар.


Димитър КИРИЛОВ