shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученици от СУ„Хр. Ботев“ обсъдиха любимите си книжки с главния редактор на „Екип 7“
31 October 2018

„Компютърът и книгата са се сдружили много отдавна. Те не са врагове и никога няма да бъдат“, изтъкна главният редактор на „Екип 7“ Митко Ханчев пред ученици от пети, шести и седми клас на „СУ „Христо Ботев“. В Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ той говори за любими книги от детството си и подари на училището стихосбирки на Дулинко Дулев, на които е редактор.

31_10_2018_botev-1.jpg

31_10_2018_botev-2.jpgСрещата се проведе в рамките на Националната седмица на четенето и бе част от проекта „Когато се сдружат мишката и книжката“.

Митко Ханчев разказа, че като кандидат-студент дъщеря му писала по темата „Ще изяде ли мишката книжката“, но посочи, че този въпрос не стои на дневен ред предвид многобройните електронни книги. Обърна внимание, че сред най-активните любители на книгата са основателят на Microsoft Бил Гейтс и създателят на фейсбук Марк Зукърбърг.

И главният редактор, и всички на срещата обаче бяха единодушни, че няма нищо по-добро от съприкосновението с истинската книга и аромата на хартията.

Гостът си спомни, че като второкласник в ОУ „Отец Паисий“ две момчета – Драго и Стойчо, му помогнали за пръв път да посети библиотеката. С изненада учениците на СУ „Христо Ботев“ узнаха, че момчето Стойчо е именно техният директор Стойчо Стойчев.

Митко Ханчев говори за значението на книгите и влиянието им върху хората,

разкри подробности от кухнята на редакционната работа и посъветва децата как да направят своя вестник, посветен на 140-годишнината на училището.

След това малките читатели споделиха за свои любими книги, а съученичката им Аляра свири на цигулка. Накрая всички гости на галерията разгледаха изложбата в залата.

Веселина ЙОТОВА