Търсене

Начало Новини Турнето на „Фортисимо Фест“ - голямата есенна културна проява на Разград
Турнето на „Фортисимо Фест“ - голямата есенна културна проява на Разград
10 September 2018

На 12 септември от 19 часа на площад „Ларго“ в Разград жители и гости на града ще могат да преживеят едно вълнуващо събитие с концерта на „Фортисимо Фест“.

Музикалната програма на фестивала за класическа музика на открито ще включва любими мелодии от български филми.


10_09_2018_fortfest-2.jpgНа сцените – първо в Разград, а след това и в други градове, ще звучат емблематичните песни от филмите „Козият рог“, „Любимец 13“, „Неочаквана ваканция“, „Васко да Гама от село Рупча“.

Михаела Маринова, Дони, Невена Пейкова, Михаела Филева, Славин Славчев ще представят специално оркестрирани песни под диригентската палка на Максим Ешкенази и в изпълнение на симфоничен оркестър. Със солови изпълнения ще се включат братя Зайранови и виртуозният цигулар Светлин Русев. Във фолклорната част на концерта в Разград композиторът Георги Андреев ще обедини класическата хорово-оркестрова музика с традиционните ритми на фолклора.

Истински спектакъл, концертът ще започне с класическа музика на знаменитите български композитори от миналия век, ще премине през колоритността на българския фолклор и ще завърши с любими български песни. Водещите - Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, ще преплитат поезия в нотите.

Концертът е с подкрепата на фондация „Америка за България“.