shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Камион с цистерна се заби в къща в Осенец
09 July 2018

Влекач с цистерна излетя от главния път Русе-Варна на влизане в Осенец и се заби в имота на петчленно семейство. Тежкият инцидент, при който по истинско чудо няма тежко пострадали, стана вчера около 7.00 часа и събра на мястото екипи на полицията, пожарната, Бърза помощ и областното управление на Агенция „Пътна инфраструктура“.

09_07_2018_tir_3.jpg

09_07_2018_tir_2.jpgШофьорът на 15-тонната композиция вероятно е влязъл с по-висока скорост на влажния пътен участък и е изтървал управлението. Влекачът първо се ударил в парапета на моста в ляво от пътя, след което се е върнал в лентата си на движение. Тъй като цистерната е била празна и съответно по-лека, водачът не е успял да я овладее, минал е през банкета и се е обърнал върху намиращия се под пътя имот.

"Трите деца още спяха, с жена ми Тодорка чухме някакъв страшен трясък излязохме да видим какво става. Тогава видяхме, че е паднал камион от пътя. Виждате какво е, събори стопанската постройка и пристройката до къщата ни, в която беше банята и имаше една стая като лятна кухня. Добре, че стана рано и никой не се къпеше в този момент, нямаше да е вече между живите", разказа 35-годишният собственик Мирослав Господинов.

09_07_2018_tir-14.jpg

Тригодишните близначки, шестгодишната им кака и роднини на семейството останаха навън под дъжда, докато се чакаше репатрираща техника да изтегли цистерната.

Междувременно шофьорът, който бе откаран с линейка до болницата за кръвна проба и преглед, беше върнат обратно на мястото. Драскотини по челото, носа и устата бяха единствените травми по него, видя „Екип 7“. Пред полицаите и шефовете на транспортната фирма от Добрич, които също пристигнаха в Осенец, той отрече да е заспал зад волана, каквито бяха първоначалните предположения.

За да обезопасят мястото, пожарникари източиха нафтата от резервоара на камиона и разкачиха акумулатора му.

Едва малко преди 12.00 часа службите в Разград и Русе успяха да координират действията си и да въведат ограничение за автомобилите, за да започне изтеглянето на цистерната. За няколко часа беше пуснат обходен маршрут през Дряновец – Сеново – Ветово – Бъзън.

 

Мила КЮЛЮМОВА