shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Настъплението на умните петокласници
28 March 2018

„В този клас всяка дума се възприема и разбира още докато е във въздуха“ – казва Нина Дойнова, преподавател по история в 5 „а“ клас на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“. Тук учи най-добрият историк сред петокласниците, който зае първо място в областния кръг на олимпиадата по история и цивилизации – Иван Момчилов.


28_03_2018_petoklasnici-1.jpgНеговият съученик Явор Данаилов е класиран на първо място в областната олимпиада по български език и литература, единствен с максимален брой точки (30 т.). А Кристина Стефанова от същия клас (на снимката вдясно) е първа в областта по математика.

Най-безапелационна е победата по математика. От първо до трето място на областния кръг заемат ученици от 5 „а“ на ППМГ – първа е Кристина Стефанова, втора е Мира Райчева, третото място си делят Иван Генчев и Корай Хамдиев от Математическата, заедно с Николай Николов от ОУ „В. Левски“ – Разград. Преподавател по математика в ППМГ е класната на 5 „а“ Емилия Станкова, а преподавател на Николай от ОУ „В. Левски“ е Пламен Пенев.

„Много често по български език и литература провеждаме беседи не само по теми, свързани с учебния материал, но и по актуални, житейски проблеми, като учениците проявяват своята богата култура на изразяване – казва младата преподавателка по БЕЛ в Математическата гимназия, Ирена Димитрова. – Пети клас са амбициозни и трудолюбиви и успяват да съчетаят своя потенциал с новопридобитите знания и умения от училище. Това донякъде е тайната на техния успех“ – обобщава Рени Димитрова.

Петокласникът Явор Данаилов от ППМГ е първи в областта по БЕЛ с 30 точки, на второ място с 29 точки е Стефани Драганова от ОУ „Васил Априлов“ - Исперих, а трета по брой точки – 28.5 е Дея Мартинова от ОУ „В. Левски“ - Разград.

В олимпиадата по история от 32-ма петокласници от областта първи е Иван Момчилов, а в челната петица се класираха още двама от 5 „а“ на ППМГ – Явор Данаилов и Теодора Тодорова, съответно на 4-то и на 5-то място. На второ място е Селин Мудин от ОУ „Христо Ботев“ - Исперих, а на трето – Гизем Исмаил от ОУ „В.Левски“ - Разград.

„5 „а“ от Математическата гимназия са най-добрият клас, с който съм работила досега. Те са много будни, търсят допълнителна информация, разработват табла и постери. Те са в ППМГ, защото са отлични математици, но успехите им по история и по български език и литература са резултат на постоянна и отговорна работа в часовете“ – обобщава историчката Нина Дойнова.

Дани КУМАНОВА