shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ораторски умения на английски език показаха ученици от Езиковата
14 March 2018

Ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград участваха в Пролетен източен регионален турнир по реч и дебати на английски език, който се проведе в Добрич. Състезанието се организира от фондация „БЕСТ“, създадена от помощник-учители по английски език по програма „Фулбрайт“.


14_03_2018_ezikova.jpgДомакин на турнира беше Езиковата гимназия „Гео Милев“, където се събраха 241 ученици от различни градове на страната – София, Габрово, Петрич, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Димитровград, Разград.

Участниците се състезаваха в пет дисциплини – дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и на поезия. Те бяха разделени в две възрастови групи – ученици от 8 и 9 клас и от 10 до 11 клас.

В турнира се включиха 14 възпитаници на Профилираната езикова гимназия в Разград, които бяха ръководени от преподавателите Татяна Байчева и Клеър Ръсел. Учениците се състезаваха в първа възрастова група и подготвиха разработки на английски език, които представиха пред оценяващата комисия.

Двамата от тях станаха полуфиналисти и се класираха в челната дванадесетица, това са Ивелин Събев, който се представи отлично в категорията за ораторско майсторство и Леда Милева, която участва в групата за рецитиране на поезия на английски език. В състезателната дисциплина за дебати имаше участници, които стигнаха до четвъртфиналите.

След успеха на пролетното регионално състезание, сега възпитаниците на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ се готвят за участие в следващия турнир по реч и дебати, който ще се проведе през април в Пловдив.

Фондация „БЕСТ“ ще организира и международен турнир в Американския университет в Благоевград, в който са поканени да участват отбори от целия Балкански полуостров.


Антония КИРИЛОВА