shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученици от Езиковата събират пари за две благотворителни каузи
11 December 2017

Ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград организираха Коледен базар в гимназията, чрез който набраха средства за две благотворителни каузи.

В навечерието на Рождество Христово младите хора решиха да зарадват потребителите на Комплекса от Центрове за настаняване от семеен тип на деца и младежи в Разград и да направят дарение за кучешкия приют.


11_12_2017_bazar-3.jpg„Коледа е празник на добротата, милосърдието, сърдечността, затова искаме да направим едно добро дело и да зарадваме за празника малчуганите и животните“, разказаха учениците от 9 „б“ и 10 „а“ клас.

Във фоайето на гимназията те продаваха оригинални ръчно изработени картички, магнити с животни, както и домашно приготвени сладки и солени изкушения. Масите бяха отрупани с баници, тиквеници, еклери, ябълков пай, шоколадови кексчета, рошави топчета, кокосови сладки, ореховки, мъфини.

Благотворителната кампания на младите хора подкрепиха директорът на гимназията Пейчо Георгиев, преподавателите и учениците от другите класове, които само за няколко часа изкупиха всички кулинарни творения.

Средства ще продължат да се набират в касичката до входа на гимназията, а събраната сума ще се раздели по равно за двете каузи.

Антония КИРИЛОВА