Търсене

Начало Новини Китайски и африкански песни звучат в коледната пиеса на театъра
Китайски и африкански песни звучат в коледната пиеса на театъра
06 December 2017

Коледни песни на индийски, китайски, южноафрикански, английски и руски език ще чуят зрителите на празничния спектакъл „Най-хубавият подарък за Коледа“.

Премиерата на представлението на Театрално-музикалния център ще бъде на 8 декември от 11.30 часа в залата на Общинския културен център. Следващите дати, на които ще се играе пиесата са 13, 19 и 21 декември.


06_12_2017_spektakal-1.jpgПоканени са деца от всички основни училища в града, но спектакълът няма възрастово ограничение и може да бъде гледан от зрители от 4 до 104-годишна възраст, каза с усмивка режисьорът на продукцията Петър Савчов.

По думите му спектакълът е изграден с помощта на различни изразни средства – музика, танц и мултимедия. В пиесата играят актьорите Николай Сяров, Тихомир Благоев, Боряна Йорданова и Росица Кехайова от ДТ „Антон Страшимиров“. Участват танцьори и солисти от сцена „Хазъм Хикмет“, които чрез пластика и музикални импровизации разчупват действието в пиесата.

„Има шеговити елементи в духа на Коледа, но и тъжни нотки, които ни напомнят, че не сме толкова материално богати, колкото ни се иска. В спектакъла зрителите ще открият много подаръци, които да ги накарат да се замислят за духовното значение на празника“, разказа Савчов, който гарантира на публиката едночасово забавление в залата.

Антония КИРИЛОВА