shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
132-годишен юбилей чества Езиковата гимназия
10 May 2017

„Искрено пожелавам на вас дванадесетокласници да се справите отлично на тазгодишните зрелостни изпити и да вдигнете високо летвата. Дайте всичко от себе си и нека няма по-ниска оценка от 5.00“, с тези думи директорът на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев се обърна към зрелостниците на тържеството по повод 132-годишнината от създаването на гимназията.

10_05_2017_ezikova-2.jpg10_05_2017_ezikova-1.jpg

10_05_2017_ezikova-5.jpgВ официалното си слово той изтъкна успехите на учениците през тази година на национални и международни състезания и олимпиади по английски език, руски език, техническо чертане, математика, химия, природни науки, история, гражданско образование. Георгиев припомни и за спортните постижения на възпитаниците на гимназията в различни направления – баскетбол, волейбол и атлетика. Не пропусна да отбележи, че двама ученици – Божидара Светославова и Хъкмет Решатов, ще участват в международни лагери през лятото.

Поздравления към младите хора за постигнатите високи резултати поднесе и началникът на Регионалното управление на образованието Атанас Дончев, който уважи юбилея на елитната гимназия.

„За никого не е тайна, че ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ е гаранция за успешна реализация в живота. Доказателство за това са многобройните лични и професионални успехи на възпитаниците на гимназията. На всички колеги искам да пожелая да продължат да утвърждават престижа на учителската професия и да бъдат достойни наследници на духовния водач, чието име носи гимназията“, заяви Дончев.

След официалните приветствия последва награждаване на победителите в състезанието „С чужд език без бариери“, което по традиция провежда в Езиковата гимназия. В тазгодишната надпревара участваха 61 седмокласници от основни училища в Разград, Лозница и Завет. Безспорен лауреат стана Благовеста Хубанова от ОУ „Н.Й.Вапцаров“, която постигна 48 от 50 възможни точки. Учениците, които се класираха на първите осем позиции в състезанието получиха сертификати и предметни награди от директора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев.

Поздрав за 132-годишния юбилей на гимназията поднесоха малките музиканти от Ученическия духов оркестър към ОУ „Никола Икономов“ с ръководител Илия Рибицов, които бяха извикани на бис. Празникът завърши с концерт на талантливите възпитаници на учебното заведение, които представиха 14 вокални и 4 танцови изпълнения на сцената на Народно читалище „Развитие 1869“.

Антония КИРИЛОВА


Пременени с официални костюми, бомбета и бастуни девет учители направиха фотореплика на снимка от 1904 година, на която са запечатани образите на първите преподаватели от Разградска окръжна мъжка гимназия „Йосифъ I“