Търсене

Начало
Артистите от клуб „Театрали“ изиграха пиесата „Таралежи“
05 May 2017

Младите актьори от клуб „Театрали“ към ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ представиха пиесата „Таралеж“ от Иван Радоев. Режисьор на спектакъла бе Веселин Керемедчиев, който вече десет години подготвя театралните таланти от гимназията.


05_05_2017_taralej-2.jpgВ залата на Народно читалище „Развитие 1869“ оживя историята на директора Геро Геров и съпругата му Силвия Герова, които са потресени от решението на дъщеря си да стане коминочистач, вместо да се отдаде на безделие и спокоен живот.

Ярките многопластови образи от вечно актуалната пиеса пресъздадоха Адриана Миленова, която се превъплъти в дъщерята Боряна Герова, а Николай Пенчев влезе в ролята на бащата Геро Геров. Своите актьорски заложби демонстрираха Михаела Димитрова, която пресъздаде образа на майката – Силвия Герова, Божидара Аврамова изигра бабата в спектакъла, която върти селски туризъм с холандци и шведи. На сцената излязоха Габриела Запряновав ролята на журналистката, а Стилиян Николов се превъплъти като Коко.

С творчески ентусиазъм, въображение и искреност младите артисти представиха текста на известния поет и драматург Иван Радоев, който е писан по време на късния социализъм, но и днес звучи така актуално и дръзко.