shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Забавен урок по пижами в ОУ „Васил Левски“
07 April 2017

Малките ученици от втори „б“ клас на Основно училище „Васил Левски“ отбелязаха Световния ден на съня със забавен и възпитателен урок, по време на който бяха облечени в пижами. Чрез интерактивни игри класният ръководител на децата Елка Иванова ги запозна с правилата за здравословен сън и неговата роля за здравето на човека.

07_04_2017_pijami.jpg

С искрен ентусиазъм второкласниците представиха своите рисунки на вълшебните си сънища, както и проекти за красиви цветни възглавнички. В края на този изпълнен с радостни емоции урок, те зашиха на своите пижами копче за сън, също като малкият Оги от приказката на Валери Петров.

На въпроса откъде знаят за Деня на съня, който се отбелязва от 2002 година по инициатива на Световната здравна организация, отговориха, че са прочели в Позитивния календар в класната стая, предоставен им от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Целта на този календар е да стимулира учениците да извършват дейности, които развиват ценностната им система и ги учат на добротворство.