shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Шеф Манчев показва висш пилотаж в Разград
29 March 2017

Известният професионален готвач и ресторантьор шеф Иван Манчев следващата седмица ще се срещне с ученици от Разград. Той ще изнесе лекции, свързани със здравословното хранене и приготвянето на храната, пред възпитаници на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, разказа директорът на профилираната гимназия Пейчо Георгиев.


29_03_2017_shef-4.jpgИзтъкнатият кулинар ще говори пред ученици от девети и десети клас по две теми – „Храненето в междучасието и междучасия в храненето“ и „Приготвянето на храната – задължение, забавление, изкуство?“.

Шеф Манчев ще се срещне и с преподавателите от гимназията, за да дегустира техните кулинарни произведения. Учителите ще приготвят торти, баници, пити, козунаци и след оценката на специалиста ще получат сертификати, които да поставят на видно място в кухните си. Вечерта топготвачът ще посети ресторант „Капитан Блъд“, където ще се види със собственика на заведението Стефан Петракиев, който е негов почитател.

На следващия ден – 5 април, шеф Иван Манчев ще гостува в ОУ „Никола Икономов“, за да влезе в ролята на учител по труд и техника, в раздел „Готварство“. Ресторантьорът ще приготви пред очите на деца бързи салати, основно ястие и десерт. Преди да замине за столицата кулинарният гуру ще се срещне и с педагогическия колектив на училището.

Антония КИРИЛОВА