Търсене

Начало Крими Потвърдиха 15 години затвор за рецидивиста, изнасилвал 12-годишно дете
Потвърдиха 15 години затвор за рецидивиста, изнасилвал 12-годишно дете
20 January 2017

 

15 години затвор потвърди Апелативният съд във Варна за рецидивист, изнасилвал системно 12-годишната си племенница. Магистратите са оставили в сила решението на Окръжен съд-Разград и в частта, с която на потърпевшото дете беше присъдено обезщетение от 15 000 лева.

Срещу 36-годишния Левент Кирилов от Лознишко беше повдигнато обвинение за това, че от 2014 година до 25 ноември 2015 година в Дянково, Каменар и Студенец в условията на продължавано престъпление е изнасилвал 12-годишната си племенница, с която живеел в едно домакинство.

 

Левент плашил детето, че има духове и дяволи, водел го на гробищата й го държал там по цяла нощ, принуждавал го със сила и заплахи да ляга в едно легло с него и го насилвал.

На 24 ноември миналата година в Студенец той се прибрал пиян и посегнал да бие беззащитната си жертва. Сестра му, която е майка на момиченцето, опитала да го спре, но Левент извадил нож и го хвърлил по племенницата си, продължил да ги обижда и заплашва.

Те успели да избягат от къщата и потърсили защита при роднини. Едва след това станали известни посегателствата му над непълнолетното момиче, което бе освидетелствано от медици.

По време на делото стана ясно, че майката е знаела какво се случва, но от страх не е споделяла на никого. Тя живеела в една стая с дъщеря си, насилника и другия си брат, който е 100 % инвалид. Момиченцето спяло в едно легло с вуйчо си Левент, а майка й деляла постелята си с болния си брат, стана ясно на вчерашното последно заседание по процеса.

Според свидетелски показания обвиняемият е насилвал жертвата си сексуално още когато е живеела в Дянково и била едва трети клас.

За тежкото деяние през септември миналата година Левент Кирилов получи солидна осъдителна присъда, която бе постановена при превес на отегчаващите вината му обстоятелства. Той обаче обжалва пред ВАС с твърдението, че Окръжният съд в Разград е допуснал нарушения. Действително, при проверката на втора инстанция, такива са били установени. Магистратите от Апелативен съд – Варна обаче са приели, че те са от такъв вид, че да се налага връщане на делото и си ги отстранили. Размерът на наказанието и обезщетението обаче са потвърдени изцяло.

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Мила КЮЛЮМОВА