shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
732 лева събраха осмокласници в помощ на онкоболна жена
28 December 2016

732 лева събраха осмокласници от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград в подкрепа на 17-годишната Стела Петрова от Варна, която се грижи за онкоболната си майка. Младите хора от гимназията организираха Коледен благотворителен базар, на който продаваха ръчно изработени картички и домашно приготвени баници, питки, кексове, курабийки с коледни пожелания, малки торти, целувки, сарми и соленки.

28_12__2016_bazar-1.jpg

Класният ръководител на учениците от 8 „б“ Татяна Байчева подкрепи тяхната инициатива и участва в базара с тиквеник и баклава. Момичетата и момчетата бяха определили символични цени за своите произведения, отделно в касичката на входа на гимназията се набираха средства. За няколко часа всичко беше разпродадено и събраната сума от благотворителната кампания беше преведена по дарителката сметка на момичето, което се бори за живота на майка си – Ивелина Драгнева.

В същото време осмокласниците ангажираха с каузата няколко вериги магазини и развлекателни обекти, в които поставиха кутии за дарения в помощ на Стела. До края на януари ще продължи набирането на средства в магазините „Терамаркет“, „Т-маркет“, „CBA“, бар „Almost Famous“ в Разград, както и в магазини „Лозана“ в Исперих.

Антония КИРИЛОВА