shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Шестица по английски за … родителите
18 December 2016

„Когато родителите имат интерес към езиците, изучават ги и демонстрират, че е практично да ги знаеш, тогава и детето има по-големи успехи“ – така Цвети Пенчева обясни идеята за предколедното си занятие в клуб „Spelling Bee и тайните на английските думи“. Клубът функционира в ОУ „В. Левски“ по проект „Твоят час“, в него работят 20 деца от 4 до 6 клас, които в събота доведоха в клуба и родителите си.

19_12_2016_angliiski_2.jpg

Оказа се, че нестандартните игрови методи на преподаване вършат работа не само при децата, но и при възрастните. Така на майтап деца и възрастни работиха с оригинален текст от английски вестници и списания, като създаваха нови, смешни изречения. След това съчетаха рисуването, мозъчната атака и знанията си по английски, за да създадат изображение на предмет, който започва със зададена буква, а после да запълнят изображението с английски думи, които започват със същата буква. Така родителите се почувстваха като деца, а децата се почувстваха компетентни и зрели в случаите, когато знаеха повече от възрастните.

Следващото значимо събитие на клуба е училищния кръг на състезанието „Spelling Bee“, което ще се проведе в края на февруари и изисква от учениците да спелуват, т.е. да произнесат правилно буква по буква 500 английски думи. Родителите още отсега са ангажирани с него, защото естествено заучават думите заедно с децата си, докато ги преговарят вкъщи. Така усвояването на чуждия език е всичко друго, но не и „boring“ (скучно).

Даниела КУМАНОВА