shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученик от Разград стана национален първенец в езиково състезание
30 November 2016

Ученик от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград се класира на първо място в Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. Това съобщи директорът на профилираното учебно заведение Пейчо Георгиев.


По думите му, до финалния кръг на надпреварата стигнаха двама възпитаници на Езиковата гимназия – осмокласникът Ивелин Събев и десетокласничката Айлян Ахмед, които постигнаха отлични резултати на областно ниво.

В заключителния етап на състезанието, който се проведе във Велико Търново, те се конкурираха със свои връстници от цялата страна. Момичетата и момчета бяха разпределени в две възрастови групи – от VI до VІII клас и от IХ до ХI клас.

Пред национално жури участниците представиха предварително подготвени теми, свързани с мотото на конкурса – „Много малко е необходимо, за да създадеш щастлив живот, всичко е вътре в теб, в начина ти на мислене“.

Във втория етап на надпреварата учениците демонстрираха речевите си умения по английски език като разговаряха на свободни теми с членовете на журито. Специалистите оценяваха кандидатите по точкова система и класираха на първо място в малката възрастова група Ивелин Събев от Езиковата гимназия. В категорията за по-големи ученици на седма позиция застана другата възпитаничка на елитното разградско училище – Айлян Ахмед.

 

Антония КИРИЛОВА