shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Езиковата връчва почетното си отличие на нотариус Роска Иванова
28 October 2016

Нотариусът Роска Иванова от Разград ще получи почетното отличие „Екзарх Йосиф“, заради дългогодишната си благотворителна дейност в полза на учениците от Профилираната гимназия за изучаване на чужди езици. Това съобщи директорът на елитното учебно заведение – Пейчо Георгиев.


28_10_2016_roska-ivanova.jpgТой уточни, че удостояването с приза е гласувано от Педагогическия съвет на гимназията и нотариусът ще получи своята награда на 25 ноември. Това ще се случи на тържествена церемония по време на концерта, посветен на 25 години от преобразуването на гимназията в Езикова.

С връчването на наградата училищното ръководство иска да изрази своята благодарност и признателност към Роска Иванова затова, че през последните пет години осигурява стипендии за учениците от осми и девети клас, които са сираци и полусираци. Всеки месец тя дарява сумата от 200 лева, която се разпределя между учениците, които са ощетени от съдбата. Младите хора, които като възпитаници на елитната гимназия имат отличен успех, получават стипендиите през цялата учебна година. През настоящата общо четири възпитаници на Езиковата гимназия всеки месец получават стипендии в размер на 50 лева.

Това са единствените парични стимули, които получават учениците от осми и девети клас, тъй като държавните стипендии се отпускат на ученици от десети до дванадесети клас.

„Благодарим на нотариус Роска Иванова за дългогодишна й благотворителна дейност и нека запази своето чувствително сърце, защото в днешното объркано време забравихме да бъдем хора. Чрез своите дела тя показва човешки добродетели като милосърдие и състрадателност, затова смятам, че трябва да показваме добрите примери, защото чрез тях обществото ни прогресира и върви напред“, допълни директорът на гимназията Пейчо Георгиев.

Антония КИРИЛОВА