shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Павел Минчев е новият стипендиант на проф. Пламен Радев
28 October 2016

Павел Минчев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград спечели академичната стипендия на името на проф. д-р Пламен Радев. Дванадесетокласникът е вторият изявен ученик от Езиковата гимназия, който получава паричната премия, осигурена от преподавателя в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.


28_10_2016_pavel.jpgplamen_radev.jpgАкадемичната стипендия беше учредена през 2015 година и първият възпитаник на елитното учебно заведение, който се пребори за нея бе Атанас Груев.

Тази година за стипендията кандидатстваха трима ученици – Соня Георгиева, Павел Минчев и Мария Симеонова, които имат успех 6.00. Комисия от седем преподаватели разгледа документите им и предложи за гласуване на Педагогически съвет кандидатурите на двама от тях. В крайна сметка Павел събра повече гласове от Соня и така стана вторият носител на стипендията.

Освен че е пълен отличник, той има редица награди от олимпиади по испански език, английски език, български език и литература, история и философия. Изявеното момче участва в редица национални конкурси, обществени и граждански инициативи. Заради високите си успехи и постижения през учебната 2016/2017 година той ще получава по 100 лева всеки месец, осигурени от проф. Пламен Радев, разградчанин, преподавател в Пловдивския уневерситет.

Антония КИРИЛОВА