shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
С изненадващ квинтет завърши „Вечерта на европейските езици“
09 May 2016

Нов квинтет изненада публиката на финала на „Вечерта на европейската култура“, с която ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ отбеляза 25 години от превръщането на училището в гимназия с преподаване на чужди езици.

На сцената на Стария театър прозвуча култовото парче „Go west“ на британската група „Pet shop boys“ в изпълнение на младия певец Любомир Маринов. По-любопитното е, че като бек вокали се изявиха училищният директор Пейчо Георгиев и преподавателите Петко Антонов, Добромир Донев, Пламен Димитров и Петко Костов.


09_05_2016_ezikova.jpgИзпълнението на мъжката банда предизвика оживление в залата и групата беше извикана няколко пъти на бис.

Преди появата на новосъздадения квинтет, възпитаниците на гимназията излъчиха директно по „ГПЧЕ ТВ“ вокални изпълнения, драматизации и скечове, посветени на европейската култура.

По неповторим и забавен начин учениците представиха своя поглед върху класически произведения като „Антигона“ от Софокъл, „Албена“ от Йордан Йовков, „Бай Ганьо“ от Алеко Константинов.

Освен актьорски талант, младите хора демонстрираха вокалните си заложби, на сцената се качиха изпълнителите Катерина Йорданова, Никола Николов, Йоана Стоянова, Камелия Николова, Любомир Маринов, Павел Матеев, Патриция Колева и Даяна Гиргинова.

След това гимназистите показаха умения за работа с поетичното слово, като четоха откъси от лирически произведения на пет езика – английски, немски, испански, френски и руски.

По време на „Вечерта на европейската култура“ бяха наградени победителите в конкурса „С чужд език без бариери“, в който са участвали 54 шестокласници от Разградска област. Най-

много точки – 46 от 50 възможни, е постигнала Еда Сейфулова от ОУ „Никола Икономов“.

За патронния празник на Езиковата гимназия кметът на Разград д-р Валентин Василев подари на училището музикална уредба с три микрофона. От своя страна училищният директор Пейчо Георгиев връчи на градоначалника сумата от 500 лева, събрана от учениците и преподавателите за възстановяването на паметната плоча на акад. Анание Явашов.

Антония КИРИЛОВА