shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученици от Езиковата участваха във форум за ораторско майсторство
13 April 2016

Ученици от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ се завърнаха от участието си в Националното състезание по ораторско майсторство на английски език в София.

В изданието, което се организира от Съюза на англоговорящите в България, се конкурираха 20 възпитаници на елитни учебни заведения в цялата страна. В рамките на престижния форум всеки участник представи петминутна реч на английски език по темата „Почтеността няма нужда от правила“.


13_04_2016_ezikova.jpgПредставителите на разградската езикова гимназия бяха трима – десетокласниците Александър Димитров и Виктория Щерева и единадесетокласникът Преслав Дамянов.

„Изключително съм доволна от представянето на учениците, които демонстрираха високо ниво на владеене на езика и отлично произношение в своята интерпретация по зададената тема“, коментира менторът на младите хора Мирела Марчева, която е преподавател по английски език в гимназията.

За своето убедително представяне Александър Димитров беше отличен с второ място в състезанието по ораторско майсторство. Той заяви, че един от неговите идоли е общественикът Мартин Лутър Кинг, чиито публични речи са имали сериозен обществен отзвук.

Антония КИРИЛОВА