Търсене

Начало Новини Ели Ковачка представя Разград на олимпиадата по информационни технологии
Ели Ковачка представя Разград на олимпиадата по информационни технологии
13 April 2016

Ели Ковачка от ОУ „Васил Левски“ е единствената ученичка от Разград, допусната до Националния кръг на Олимпиадата по информационни технологии. Изданието се организира за тринадесета поредна година от Министерството на образованието и науката.

Участниците в олимпиадата са разпределени в възрастови групи – едната от V до VIII клас, а другата от IX до XII клас.


13_04_2016_informatika.jpgПо-малките ученици се състезават в категориите „Уеб сайт“ и „Мултимедия“, а по-големите разработват проекти в направленията „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“.

Петокласничката от Разград е автор на проекта „Динамичните триъгълници на Ели“, който е разработила с помощта на математически софтуер, под ръководството на учителката й Анка Кирилова. Разработката на момичето е сред двадесетте класирани в раздела „Мултимедия“ в състезателната група за участници от V до VIII клас.

По време на финалния кръг на изданието по информационни технологии, който ще се проведе от 14 до 15 май в Хисаря, Ели Ковачка ще защити проекта си пред национална комисия. Победителите в олимпиадата ще получат специални дипломи от образователното министерство, които могат да се използват при приемането във висши учебни заведения.

Антония КИРИЛОВА