shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученици от Езиковата изнесоха ревю с китайски костюми
23 February 2016


Ревю с традиционни китайски костюми изнесоха ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

По време на събитието „Докосване до Китай“ възпитаниците на учителката Сяоуън Лю изпълниха песни и танци, типични за фолклора на източноазиатската държава. Младежите показаха и постигнатите резултати в усвояването на новия език като представиха стихове и диалози на китайски.

 

Те са първите ученици от областта, които изучават източния език от началото на октомври месец миналата година. Занятията, които води 26-годишната преподавателка от китайския град Гуанджоу, посещават 80 подрастващи от 8 до 12 клас.

kitaika_5.jpgНа събитието присъства доц. д-р Лун Тао, директор на Институт „Конфуций” към Великотърновския университет, чрез който се осъществява чуджоезиковото обучение в гимназията. Той поздрави присъстващите с Китайската Нова година, която започва на 8 февруари и традиционно се чества цял месец.

Сред официалните гости бяха и две учителки от организацията Уан Лучао и Джао Хунйе, които преподават китайски език в съседните градове Русе и Попово. Те също се включиха в програмата като представиха дуетно вокално изпълнение на родния си език.

Събитието, посветено на многовековната източна култура, завърши с размяна на подаръци. Ръководителят на институт „Конфуций“ Лун Тао връчи китайски сервиз на директора на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев.

„Надявам се, че нашето сътрудничество ще продължи през следващите години и тогава няма да използваме английския език като междинен в нашите разговори“, заяви училищният директор и подари на гостите от далечната страна вратовръзки и значки с емблемата на гимназията.

 

Антония КИРИЛОВА