Търсене

Начало Крими Осъдиха ефективно шофьора, убил младоженци в катастрофа
Осъдиха ефективно шофьора, убил младоженци в катастрофа
11 January 2016

 

Ефективна присъда постанови Окръжен съд-Разград за шофьор, убил младоженци в катастрофа.

Подсъдим в процеса бе 27-годишният Феиз Османов Феизов от село Езерче. Срещу него бе повдигнато обвинение за това, че около 16.00 часа на 14 юли миналата година, управлявайки „Фолксваген Голф“, нарушил четири от правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 22-годишния си братовчед Феиз Бейсим Феиз и 21-годишната му съпруга Алиме Феиз.

 

Катастрофата е станала при тежки климатични условия, валял силен дъжд, колата се движела по главния път Разград-Русе със скорост 98.8 км/ч. Получил се аквапланинг, водачът загубил контрол над колата, тя излязла от шосето, блъснала в ела, завъртяла се и последвал нов удар в друго дърво. Алиме, която пътувала на предната седалка и съпругът й, който бил отзад, загинали.

По време на процеса в Окръжен съд – Разград обвиняемият и защитникът му опитаха да убедят магистратите, че зад волана на колата във фаталния ден е бил другият Феиз, но при удара тялото му се озовало на задната дясна седалка.

11_01_2016_delo.jpgВ пледоарията си обаче прокурорът Тихомир Тодоров защити обвинението категорично, като напомни множество свидетелски показания и констатирани от длъжностни лица при огледите факти, достатъчни дори и неспециалист да заключи, че именно оцелелият Феиз е бил зад волана.

На последното по делото заседание в петък обвиняемият изпадна в нервна криза, започна да плаче и да вика и хвърли патериците си на земята. Съдът даде 10 минути почивка, за да се укроти, в залата беше повикана и съдебната охрана.

Невинен съм. Ако бях виновен, нямаше да си наема адвокат, каза Феизов в последната си дума.

След като изслуша прокурора и адвокатите на двете страни, магистратите постановиха осъдителна присъда.

Наказанието, което Феизов ще трябва да изтърпи е три години и шест месеца затвор при първоначален общ режим в общежитие от открит тип, както и забрана за управление на МПС в продължение на 5 години.

За две от нарушенията на пътя, в които той бе обвинен, съдът го оправда – че не е съобразил скоростта с атмосферните условия и че е изгубил контрол над автомобила.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

 

Мила КЮЛЮМОВА