Търсене

Начало Новини Немска фондация прати два тира подаръци за нуждаещи се в областта
Немска фондация прати два тира подаръци за нуждаещи се в областта
18 December 2015

За четвърта поредна година благотворителната организация на лужишките славяни в Германия „Света Филомена“ ще зарадва социални институции и учебни заведения в областта с коледни пакети и подаръци.

В края на ноември в Лудогорието пристигнаха два тира, препълнени с играчки, дрехи, детски колички, обувки, бельо, козметика, легла и бебешки консумативи, които ще бъдат разпределени между нуждаещите се от областта в навечерието на Коледа.


18_12_2015_filomena.jpgПрез тази и другата седмица дарението ще стигне до клиентите и потребителите на Центъра за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА“, Центъра за настаняване от семеен тип, Дома за стари хора, Дома за възрастни с деменции, Дневния център за хора с увреждания „Подай ръка“, Център „Емилиян“, Домашния социален патронаж в Разград, Помощното училище интернат в Осенец, до стотици социалнослаби от лудогорските общини.

Проводник на благотворителната инициатива са сестрите разградчанки Милена и Силвия Вълеви, които успяват да мотивират и привлекат хиляди германски семейства за дарителска кампания в помощ на бедните и уязвимите от региона.

Фондация „Света Филомена“ се председателства от германеца Герхард Робел, който всяка година пристига в Лудогорието, за да сондира качеството на живот и потребностите на уязвимите групи хора в риск и да привлича съмишленици и благодетели за дарителската кауза.

Галина МАРИНОВА


Шефът на фондацията Герхард Робел всяка година изпраща помощи за хора от областта.

Снимка: архив „Екип 7“