shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Малки откриватели подреждат изложба с артефакти
14 October 2015

 

Ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград ще представят изложба с открити от тях артефакти от Първата и Втората световна война. Уникалната експозиция се реализира по проекта „Нека войните останат в музея“, по който работят децата от групите по гражданско образование в школото.

14_10_2015_levski_5.jpg

Ръководителите на двата екипа Стела Ковачева и Таня Коцева разказаха, че интересът на подрастващите е провокиран от възложената им задача да направят проучване за участници във войните с разградски корени и да издирят предмети, свързани с военните действия.

Чрез този иновативен педагогически подход за проекто-базирано обучение историята оживява пред очите на децата и така са събрани 20 разказа за герои от войните. Малките откриватели са намерили и уникални предмети на повече от 100 години, сред които компас, бинокъл, часовник и снаряд.

Артефактите могат да бъдат видени утре като част от експозицията „Виж войната“, която ще бъде открита от 12 часа във фоайето на ОУ „Васил Левски“. В изложбата присъстват и експонати, предоставени от Регионалния исторически музей в Разград.

Антония КИРИЛОВА