shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Пейчо Георгиев заминава за семинар в Ню Йорк
03 July 2015

Директорът на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев е сред петнадесетте училищни ръководители от страната, които ще заминат на десетдневно професионално обучение в Ню Йорк.

Образователният семинар се организира от Фондация „Америка за България“ и е част от програмата „Академия за училищни лидери“. Одобрените директори пътуват за Съединените американски щати, където ще имат възможност да посетят местни учебни заведения и да обменят опит с колеги.


03_07_2015_peico-georgiev5.jpgПетнадесетте лидери от цяла България бяха избрани след семинар за професионално развитие, който се проведе през април във Велинград. Тогава тридесет директори разработиха иновативни планове за развитие на своите училища в сътрудничество със специалисти от американския колеж „Банк Стрийт“.

Ръководителят на Езиковата гимназия в Разград Пейчо Георгиев създаде концепция, свързана с изучаването на чужди езици в елитното учебното заведение.

„В плана е заложено сформиране на професионална учебна общност, която ще създаде цялостна система от методи, които да помогнат на гимназистите да осмислят учебния материал. Главната цел е процесът на овладяване на чужди езици да бъде забавен и интересен за младите хора, а не досаден“, коментира Георгиев.

Американските учители са одобрили нововъведенията в плана за развитието на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и директорът на гимназията ще продължи професионалното си лидерско обучение в Ню Йорк през есента. След завръщането си Пейчо Георгиев ще представи наученото от образователния обмен пред училищната общност в Разград.

 

Антония КИРИЛОВА