Търсене

Начало Оживление „Лудогорска младост“ спечели първо място на етнофестивал
„Лудогорска младост“ спечели първо място на етнофестивал
03 June 2015

Средношколската танцова формация към Капанския взе голямата награда на петнадесетото издание на етнофестивала в Хасково.

В проявата участваха над 40 състава от страната и чужбина. Най-важното предизвикателство за разградските танцьори бе да премерят сили с известния състав от Пазарджик “Чудесия”.


03_06_2015_haskovo.jpgТози състав нашумя покрай участието си в „България търси таланти“, преди това обаче е печелил много първи места у нас и навън. СТФ „Лудогорска младост” се срещна с тях за първи път миналата есен на подобен фестивал в Панагюрище, но разградчани загубиха.

„Това само ни амбицира още повече да достигнем нужната танцова форма и да задминем този път именития съперник от Пазарджик. Още след представянето на произведението, с което завоювахме първо място, бях заобиколен от организатори и на други фестивали, заваляха предложения за участия, а режисьорът на БНТ ни направи очерк и ме увери, че това е само начало на нашата съвместна дейност“, заяви ръководителят на „Лудогорска младост“ Светослав Митев.

СТФ „Лудогорска младост“ се прибра вчера в Разград, а днес заминава за участие в Гърция.